Uputio se po trofej života pa poginuo: ''Ako me lav pojede, makar će glavu poslati, pokopajte je''

U lovu na lavove u Južnoj Africi ubijen je - hrvatski lovac. 75-godišnjak s Paga tamo se uputio po trofej života, a sve se pretvorilo u slučaj obavijen velom tajne. Dok južno-afrička policija provodi istragu, Pažani su u šoku.

(Foto: Ilustracija)






''Ako me lav pojede, makar će glavu poslati, pokopajte je. Pojedite par janjaca, sjetite se Pere i priči je kraj'', rekao je Šime Prtonić, prijatelj Pere Jelinića. Upravo su to posljednje riječi koje je Pero Jelinić kroz šalu uputio najboljem prijatelju Šimi, kao strastveni lovac i skupljač lovačkih trofeja.


Po ono što je smatrao da će biti vrhunac njegove lovačke karijere, vitalni 75-godišnjak s Pagauputio se u Južnu Afriku s još dvojicom Hrvata.
''Baš mu je želja bila da lav bude kruna onoga što je stekao dosad. Dolje se bune oni, kao, zaštitari prirode, da su protiv takvoga lova i da će taj lov zabraniti, pa kaže, još dok je dozvoljeno, idem to''', priča Prtonić.
No, pucanj iz vatrenog oružja tijekom lova stajao ga je života. ''Helikopterom je prebačen u bolnicu, ali mu liječnici nisu uspjeli spasiti život. Slučaj je otvoren i vodi se kao ubojstvo, a policija istražuje je li posjedovanje oružja bilo nezakonito'', priopćili su iz južnoafričke policije.
Utvrđuje se i tko je ispalio metak, je li paški lovac u Africi upucan namjerno ili je to nesretni slučaj. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova o svemu se još nije oglasilo. Kažu, službene informacije još nemaju.



ubojstvo se dogodilo na sjeverozapadu Južnoafričke Republike pokraj Setlagola, na farmi lavova uzgojenih u zatočeništvu.


IZVOR: dnevnik.hr

Primjedbe